Waernér

Petter Johan Waernér född 1787-07-01 i Värna och död 1829-04-06 i Herrsäter, Värna. Enligt uppgifter skulle dödsorsaken vara  ”vådeligen omkommen i gruva”

I Gruvarbetarbostaden nr 1 bodde Gruvfogden Waernér och hans familj. Bifogar en bild på honom då han har fått medalj för lång och trogen tjänst i Baroniet Adelswärds gruvor.

på trappen till 15

 

1 tanke kring ”Waernér

  1. Avseende Petter Johan Waerner. Vi noterar att han inte var gruvarbetare. Han var Livgrenadjär, vicekorpral och senare var han inspektor vid Herresäter. Hans första hustru tog livet av sig med gift. – Själv avhände han sig livet med ett pistolskott. Ingen av dem fick begravas på kyrkogården. Alla noteringar enligt kyrkoböckerna. Finns några kopplingar till släkten Waerner i övrigt vore vi tacksamma att erhålla sådana uppgifter.

    Avseende gruvfogden Waerner på bilden funderar vi på om det kan vara Johan August Waerner, 1839-1908. Det är i så fall min farmors farbror. Han är begraven på Värna gamla kyrkogård. Graven är kulturmärkt och ligger i nära anslutning till kyrkan. Han dog i lunginflammation efter influensa. Vi emottar gärna vidare upplysningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *