Restaureringsprojektet

Det händer fantastiska saker!

Uppdatering 201805!!!

tidningen

Vår ansökan om stöd från EUs stöd för landsbygdsutveckling samt Länsstyrelsens byggnadsvårdsmedel som vi lämnade in 2015 har äntligen blivit beviljad!!  Vi har inte fått hela det ansökta beloppet, men tillräckligt för de första två etapperna, de som handlar om att  rädda laven åt eftervärlden. Vi kommer att fortsätta att ansöka medel för att utvecklingen till ett spännande och intressant besöksmål inte ska stanna vid en räddad lave.

Vår insamling är fortfarande aktuell, vill man ha sitt eller företagets namn på en plakett i den restaurerade laven är det alltså inte för sent, och blanketterna nedan är fortfarande giltiga.

BERSBO Sponsor

BERSBO Sponsor in english

Restaurering av laven över Adelswärdska schaktet

Nu startar ett intensivt arbete för att klara restaureringen med ett väldigt pressat tidsschema pga att handläggningen har dragit ut såpass på tiden. Vi kommer att informera om arbetet dels på plats på vissa datum några gånger per säsong. Nästa Öppet Hus infaller i samband med vår årliga julmarknad den andra advent, i år den 8 december. 

Du kan också följa arbetet med restaureringen på Facebook-sidan ”restaureringen av gruvlaven över Adelswärdska schaktet”

MÖT VÅRA ENTREPRENÖRER

Hälsningar från styrelsen i Föreningen Bersbo koppargruvor

Bersbo blankett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *