Kvällsvandring med Gruvfrun

Föreningen Bersbo koppargruvor har deltagit i VisitÖstergötlands arrangemang #Utflykta2016 med en Kvällsvandring med Gruvfrun. Det blev väldigt lyckat, våra vandringar var fullbokade och vi kommer att fortsätta med detta i någon form åtminstone en gång om året.

2017 blir vandringen den 16, 17 och 18 september.

http://www.visitostergotland.se/sv/products/215257/Kvallsvandring-med-Gruvfrun/

 

2016 års tema för Utflykta gick under arbetsnamnet; ”Mörkt, kusligt och mystiskt” eller ”The Dark side of Östergötland”, och det passade ju oss ypperligt 😉 .

Bersbo koppargruvor är en spännande miljö som berättar om vår bygds industrihistoria. Vi samlas vid Storgruvans lave och får en liten berättelse om gruvornas historia. Gruvfrun hämtar oss och för oss ut på en spännande vandring i mörkret. Vi gör några stopp utefter vägen och får höra berättelser om tragiska livsöden ur gruvsamhällets historia. Vid slutet av vandringen får vi fika och lättare förtäring.

Vi går i mörker genom terräng. Medtag egen ficklampa. Barn under 15 år får ej deltaga utan medföljande föräldrar. Förboka via mail info@bersbokoppargruvor.se . Pris 50:- per person, familj 200:- .

Vandringen skedde vid tre tillfällen 2016: den 23 april, den 17 augusti och den 17 september. Samling kl 20.00. Vi tror att det tar ca en och en halv timme. Man kan anmäla sig via kontaktformuläret på hemsidan.

kvällsvandring

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *